According to Julie

Ønskeleseliste

1 Comment

Noe av det beste ved å lese blogger, er at jeg får så mange fine tips til hva jeg ellers bør lese. Her er min liste over bøker jeg nylig har fått anbefalt fra andre bloggere, og som jeg håper jeg snart får lest:

lese med kaffeSiden jeg skal til Berlin snart, vil jeg lese bøker fra den byen. Kanskje jeg skal lese Tre Kamerater igjen…

Jeg vil lese Parissyndromet, anmeldt av Piggsvin, for jeg tror jeg vil kjenne igjen en del fra mitt eget utvekslingssemester i Paris:

Ingen får et nytt hjem på ei uke, heller ikke vår heltinne. Det er mye hverdag, mye savn og mange vanskelige, og til dels motstridende, følelser. Det er nemlig den store, stygge hemmeligheten oss som har reist på utveksling eller jobbet et år i utlandet bærer på.

Jeg vil lese The Big Short, som Kristian også har lest, fordi jeg har hatt lyst til å lese den lenge:

Disse finansmennene er kanskje vår tids beste vitner på hva slags følelse det gir å få (veldig) rett når alle andre tar (veldig) feil.

Og hvis jeg da først kommer i gang med finanslitteratur, har Finansakrobat en egen leseliste for den slags.

Jeg vil lese The Battle of $9.99, omtalt av Paul Chaffey, fordi jeg anser det som pensum:

Apples inntreden på arenaen med iPad ga forlagene akkurat det forhandlingskortet de trengte for å konvertere hele ebokbransjen fra "wholsale"-modellen til det boken kaller en "agency model", der distributøren mottar en fast prosentsats, typisk 30 prosent, av det sluttkunden betaler. Og prisen kunden betaler er det forlaget og ikke bokhandelen som bestemmer. Det spesielle som skjedde i bokbransjen da iPad kom var ikke Apples forretningsmodell, den kjenner vi også fra iTunes og App Store, men at også Amazon raskt ble presset av forlagene til å gå over til den samme modellen. Og at resultatet ble dyrere nye ebøker.

Jeg vil lese The Ocean at the End of the Lane, anbefalt av SerendipityCat, fordi det er Neil Gaiman, så jeg liker den sikkert:

Jeg synes Gaiman beskriver mye av barndommens usikkerheter så godt i boka. Frykten for å sove alene i mørket, den forferdelige dagen da ingen kom til 7-års-bursdagen. De voksne som visste alt, kunne alt, og som det var umulig å motsi. De voksne, herskerne over virkeligheten.

Jeg vil lese bøker om London, spesielt White Teeth av  Zadie Smith og There But For The av Ali Smith. Disse bøkene er anbefalt av Kathleen, som skal bruke litt av sommeren på NW av Zadie Smith. Den har jeg allerede lastet ned til Kindle’n, så jeg kan jo begynne med den.

stay inside with book

Bilder kommer herfra og herfra.

Les alle bloggpostene mine om bøker her.

One thought on “Ønskeleseliste

  1. Håper du får lest den, takk for omtale. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s