According to Julie

Jenteblogging og blogging ellers

1 Comment

Sitat Elisabeth Eide 07.06.2013

Sitatet er fra Elisabeth Eide, medieforsker og professor ved Institutt for journalistikk og medier på Høgskolen i Oslo og Akershus, sitert i en sak om nettdebatt, avisdebatt og kvinner i A-Magasinet 7.juni 2013. 

Jeg leser mange forskjellige typer blogger, men det er gjerne sånn at enten er det åpenbart at bloggeren er kvinne, eller så kunne bloggeren vært enten mann eller kvinne. Og i det siste tilfellet er bloggeren vanligvis en mann.*

Temaer som blir tatt opp i bloggposter jeg nettopp leste: neglelakk, mobiltelefoner, øl, burger, big data, 3-D-printede våpen, betalingsmodeller for journalistikk, næringspolitikk, barneoppdragelse. Gjett hvilke to som var skrevet av en kvinne.

Jeg liker alle disse bloggene, og jeg liker kombinasjonen av informasjon jeg får når jeg scroller nedover RSS-feeden min (nå i Bloglines). De kvinnelige bloggerne jeg leser som blogger om mote eller interiør, blogger stort sett om noe annet også, men ikke alltid,  Men det får meg til å lure på noe:

Neglelakk angår langt flere kvinner enn menn. Jeg har ingen problemer med at mannlige bloggere styrer unna innlegg om de nyeste fargene. Men både kvinner og menn har bruk for mobiltelefon, øl og burger, for ikke å snakke om næringspolitikk og oppdragelse.

Så finnes det noen guttebloggtemaer som jentene i hovedsak ikke gidder å lese eller skrive om? Finnes det guttebloggere som leses av gutteblogglesere? Eller er det sånn at det finnes temaer for jenter og temaer for mennesker?

Les også:

*Nå mener jeg ikke “Enten har de bylinebilde eller ikke,” Jeg vet nesten alltid om jeg leser en mannlig eller kvinnelig skribent, fordi de har navn.

One thought on “Jenteblogging og blogging ellers

  1. Pingback: Hei nye norske lesere! | According to Julie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s