According to Julie

Hva jeg liker med West Coast Swing

4 Comments

Jeg danser West Coast Swing (ofte forkortet WCS). Det er en type swing som er tilpasset moderne musikk. Dansen ble tidlig danset til relativ langsom blues (i forhold til andre swingformer fra samme tid, som lindy hop), men blir nå danset til mye forskjellig, ofte R&B eller pop-musikk. Faren min har blogget såpass bra om WCS, at det ikke noe poeng i at jeg gjentar det han skriver.

Dans har stått i beskrivelsen av meg selv på denne bloggen siden jeg begynte å blogge, men likevel har jeg aldri blogget om dans. Nå som jeg blir instruktør i WCS hos OSI Dans og samtidig arrangerer et stort dansearrangement i Oslo til helgen, er det på tide. WCS er nemlig noe jeg tenker på mange ganger om dagen, hver dag. Her er hvorfor jeg har latt WCS ta over livet mitt:

 1. Du kan danse WCS til nesten hva som helst. Veldig raskt, veldig langsomt, pop, hip hop, RnB, blues, jazz. Jeg har danset WCS til salsa-musikk, tango-musikk og boogie-musikk. Du kan ta over et hvert dansegulv!
 2. West Coast Swing er elegant og grasiøst, men har samtidig mye plass til humor og lek.
 3. Med riktig partner (eller en hel gjeng med venner), kan du dra til de fleste utesteder eller barer og danse WCS.
 4. WCS er veldig teknisk. Selv om de flinkeste får det til å se veldig lett ut, er det avansert teknikk som ligger bak. Derfor blir WCS både kalt “the dancer’s dance”, “an educated dance” og “nerdedansen”.
 5. Du kan krydre grunnleggende WCS med elementer fra salsa, jazz, hip hop, ballett, ballroom, lindy hop, boogie, line dance, tango og mer.
 6. Det er sosialt. Jeg har møtt både kjæresten min og veldig mange av vennene mine gjennom WCS. Da jeg flyttet til London, ble jeg tatt vel i mot av storbyens WCS-miljø.
 7. Den viktigste konkurranseformen er ren improvisasjon, med tilfeldig valgt partner og tilfeldig valgt musikk, hvor du får poeng for samarbeid  og improvisert musikktolkning. Det fører til…
 8. Selv de som satser på konkurranse, øver med mange og danser mye sosialt.
 9. Pardans som er basert på føring og følging i stedet for koreografi, handler om kommunikasjon – på et helt annet nivå enn noe jeg driver med som kommunikasjonsrådgiver.
 10. Du kan danse West Coast Swing så lenge du kan gå. Derfor…
 11. … treffer du folk i alle aldersgrupper på dansegulvet. Jeg har danset med en som må ha vært over 80. Han hadde rukket å lære mange trinn.
 12. På grunn av variasjonen, improvisasjonen og teknikken, er det alltid mer å lære

Det går ikke egentlig an å beskrive med ord hvordan dans ser ut. Jeg oppdaterer stadig en lang liste med WCS-favoritter på Youtube. Her et er et lite utvalg:

Mine engelske danselærerne danser til en av mine favorittsanger.
Improvisert WCS til pop-musikk.
Elegant improvisasjon til langsom musikk.
Rutine med litt akrobatikk.(Og ja, det er han som vant So You Think You Can Dance den gangen…)
WCS er også populært i Singapore. Her improviserer de som regnes som verdens beste WCS-par.
Jordan og Tatiana igjen, denne gangen koreografaret.

Helgen 25. – 27. januar er mine danselærere – og regjerende Europamestre  – til Oslo for å undervise. Les mer om helgen her.

Fredag 1. februar holder vi gratis introkurs i West Coast Swing på Blindern. Les mer på Facebook-event for introkurset og på nettsidene til OSI Dans.

4 thoughts on “Hva jeg liker med West Coast Swing

 1. Pingback: Hvordan kjøpe sko til West Coast Swing | According to Julie

 2. Pingback: Er jeg blitt kjerring? | According to Julie

 3. Pingback: 6 weird side effects of dancing West Coast Swing | According to Julie

 4. Pingback: Hei nye (norske) lesere! | According to Julie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s