According to Julie

Gjesteblogg: Investering i estetisk kapital, forsøk 2

Leave a comment

Bloggposten er skrevet av Geir Stene, eller @gstene, som vanligvis blogger på sin egen blogg. Den er et svar på posten om hvor mye tid jeg bruker på mitt utseende, eller hvor mye jeg investerer i "estetisk kapital".

gstene

Da Julie kom opp med ideen om å måle sin investering i ”estetisk kapital”, sånn i tidsbruk, tenkte jeg at det var egentlig morsomt. For hvor lang tid bruker jeg? Ikke særlig mye, tror jeg. Har ikke inntrykk av at jeg driver med så mye slikt. På den annen side, vi gjør så mye mer eller mindre ubevisst at det er neimen ikke lett å si. Derfor syntes jeg ideen var morsom, og jeg kom til å si at jammen skal jeg også gjøre det.

Uka har vært underlig. Sjelden har jeg tenkt så mye over hva jeg driver med av forfengelighetsgrunner, samtidig som jeg ikke ville gjøre mer enn hva jeg faktisk gjør ellers, bare fordi nå fokuserte jeg på hver eneste handling. Jeg har virkelig forsøkt å ikke å gjøre mer, eller mindre, enn det jeg vanligvis ville gjort i løpet av en vanlig gjennomsnittsuke.

Etter å ha plottet tallene inn (fra notat via iPhonen) i Excel er tallet mitt: 28.

Jeg brukte altså 28 min. i snitt gjennom de 7 dagene. Det er min ”estetiske kapital” eller forfengelighetstidsbruk om du vil.

MANDAG
Dagen startet fort, rask dusj, på med klær, tannpuss og godlukt – og ut av døra, sånn forfengelighetsmessig altså. Om ettermiddagen måtte jeg hente de fryktelig dyre italienske skoa jeg kjøpte for over ti år siden hos skoreparatøren, det tok sin tid, fra jobb og tilbake til ruta på vei hjem. Tenkte også over at siden jeg har hatt skoa så lenge og kan ha dem lenge ennå, er det egentlig billige sko. Regnet altså reisetiden på omveien og tiden i butikken. Aftershave, kjøpte jeg på under tre minutter i forbifarten. Armani Kode for de innvidde. Greit når man vet hva man skal ha, sier nå jeg. Kvelden bestod i tannpuss og kattevask. Sånn er det å være mann. 58 min. i alt.

TIRSDAG
Uvant med stoppeklokke for å måle forfengelighet gitt. Men har man sagt A til Julie, så har man sagt A. Litt for sent oppe, tidligmøte på jobb, her gjelder det å snu seg. Lyndusj, tannpuss, godlukt og klær, uvisst i hvilken rekkefølge. Men jeg rakk bussen. Kvelden, sliten etter lang dag, forfengeligheten redusert til minimum. Kattevask og tannpuss. Mulig jeg alt er definert som Alphamann. 11 min.

ONSDAG
Måtte like tidlig av gårde, men var oppe et nanosekund før. Dusjen ble hakket lengre, ellers samme regla. Måtte tre i ny skosnor, kledd skal man da være! Onsdagen ble talt opp til hele 15 min.

TORSDAG
Begynner å bli skikkelig kjedelig dette, Stort sett samme regle torsdagen også, men dusjet i tilegg om kvelden, derfor kunne jeg glede meg over en ”estetisk kapital” for dagen på hele 20min.

FREDAG
Jada, ikke noe ekstravagant morgen dette heller, men barberte meg med ”tredagers” maskinen min. Det er grenser for hvor vilt det skal få vokse i ansiktet, men tid til skikkelig barbering hadde jeg altså ikke. Jeg kunne m.a.o tikke inn 20 min. fredagkvelden.

LØRDAG
Mye bedre tid i helgen. Denne dagen hadde jeg lovet meg bort til en heldagstur på IKEA, det regner IKKE jeg som forfengelighet, spesielt siden jeg ikke skulle ha noe. Vel hjemme kunne jeg kose meg med å endelig få gjort noe med håret. Frisørsalong? Langt i fra; maskinklipperen gjør frisyren som jeg vil ha den – Kort! Og kort ble det. God lang dusj og resten av kvelden med mat, vin og hygge hjemme. iPhone summeres opp til hele 44 min. forfengelighet på gstene.

SØNDAG
Sent oppe, doven dag, kaffe og frokost sånn etter hvert. Litt rengjøring og rydding, litt jobbing og så en dusj utpå dagen. Har egentlig aldri tenkt på at det å klippe neglene er forfengelig, men skal man få med alt, så skal man få med alt. Legger til tannpuss tid for senere i kveld og kan da oppsummere søndagen med personlig estetikkforbruk på 29. min.

Hva lærte jeg? Vel, at sammenlignet med Julie, slipper jeg unna mange ”oppgaver”. Samtidig ble jeg overrasket at når noe skal gjøres, utover det helt obligatoriske, så tar det egentlig en hel del tid. Men nå kan vel jeg ikke karakteriseres som verken spradebass, eller en skikkelig metroseksuell- urban – herremann heller. Om jeg er helt over på skalaen Alphamann, får andre vurdere. Artig var forsøket og nå har jeg også sagt B til Julie, som lovet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s