According to Julie

Chanel i Morgenbladet

Leave a comment

Morgenbladet har anmeldt begge sensommerens Chanelfilmer her. Det var interessant å lese etter at jeg selv skrev en slags anmeldelse av Coco Chanel & Igor Stravinsky her.

Marius Lien skriver i Morgenbladet at den første oppføringen av balletten Le Sacre du Printemps i seg selv er verdt prisen av å se Coco + Igor på kino. Jeg er student og synes kino er for dyrt, men det er absolutt en bra scene.

Han skriver også om filmens hovedpersoner:

"Jeg vil anta at de hadde en og annen spennende samtale, men Kounen [regissøren] tar ikke sjansen på å utforske disse. I stedet er det mange tungt dramatiske blikk, og opptil flere svulstige sexscener. Coco Chanel og Igor Stravinsky reddes fordi hovedpersonene er interessante nok i seg selv."

Akkurat.

Vi er også enige om at filmen ikke lar oss bli godt kjent med Chanel. Det er ikke nødvendigvis et problem, og jeg tror kanskje jeg liker at Chanels handlinger og tanker på slutten av filmen – og forholdet – kan tolkes på flere måter. Det var tross alt det jeg diskuterte med venner etter filmen – ikke Igor og Coco, men Coco alene.

Min bloggpost fikk noen jeg ikke kjenner til å la være å se filmen. Hun hadde tenkt til det, men ombestemte seg. Så la meg bare få sagt: For all del, det er en godt laget film. Og hvis du ikke er fattig student, er kanskje én god scene verdt pengene. Men den faller litt i samme kategori som Mad Men og Gossip Girl: Fine klær, slemme mennesker. Jeg er ofte i humør til det første, men orker ikke å tenke så mye på det andre, i hvert fall ikke nå for tiden.

Og den andre Chanelfilmen? Jeg gleder meg til å se Coco Avant Chanel. Så får vi se om jeg er enig med Morgenbladet der også.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s