According to Julie

Paris off the top of my head

1 Comment

De første Paristips jeg kommer på når folk spør – ingen grunn til å ikke dele dette med alle norske lesere.

Paris-tips har jeg alt for mange av. Her er noen, sånn off the top of my head.

Skal dere opp i Eiffeltårnet, gå i trappene så langt opp som mulig. Det er en egen kø for det, som er kortere enn heiskøen, og det koster mindre. For å komme opp i det øverste nivået, kjøper du en tilleggsbillett når du har gått opp trappene så langt det er mulig. Eiffeltårnet er egentlig best hvis man opplever det enten fra Champ de Mars, eller Trocadero. Jeg synes utsikten fra Sacré Cæur eller Pompidou er minst like fin.

Museer er ofte gratis på kvelden på spesifike utedager, for alle under 26 år (student eller ikke student)

  • Onsdag kveld: Pompidou (verdens største samling av moderne kunst, og bygningen er i seg selv interessant. Fantastisk utsikt, og den ligger i mitt favorittområde.)

  • Torsdag kveld: Musée d’Orsay (det kunstmuseet du skal se, hvis du bare skal se ett. Alle de store impresjonistene.)

  • Fredag kveld: Louvre. Egentlig ganske slitsomt. Jeg synes bildene henger for tett sammen, og det er alt for stort. Men, hvis du har mulighet til å se Mona Lisa gratis, er jo det fint.

Min yndlingsbydel er den fjerde (20 arrondissements til sammen). Der finner du Notre Dame, verdens beste is på Berthillon på øya back Notre Dame, Le Marais som er den jødiske bydelen, med små brostensgater og fantastisk fallafel og jødiske bakerier. Mange barer i dette området også, i tillegg til Soluna Caféotheque (52, rue de l’Hôtel de Ville, Pont Marie metro stopp) (Mer kaffeinfo her) Det er også her du finner både bruktbok-bodene langs begge sider av Seinen, og på venstre bredd, Shakespeare and Company, den engelskspråklige bokhandelen der filmen"Before Sunset" begynner, og der man kan overnatte hvis man er fattig forfatter.

Fortsetter du vekk fra elven på venstre bredd, er du i Latinerkvarteret i 6e arrondissement. Dette er det tradisjonelle studentområdet, så her er det rimelige spisesteder og mange utesteder. Du kan spise bra tre-retters måltider til under 20 euro her, og etterpå anbefaler jeg sangria på Le Dix, 10, rue Odeon (Odeon metrostopp)

For bittelitt mer penger, kan du få en litt bedre versjon av samme tradisjonelle snegle-baguette-kjøtt-grønnsaker-crème brûlée kombinasjon på Au Pied du Sacré Coeur, 85, rue Lamarck i Montmartre. Det finnes MANGE bra restauranter i Paris, men der har du i hvert fall ett konkret tips. Foran Sacré Coeur er det alltid liv og folk som drikker øl og spiller musikk om kvelden.

Går man av metroen på Opera, finner man all kjedebutikker og de to store varemagasinene Galleries Lafayette og Printemps. Marais har en del fine butikker, og vintage shopping i Rue de la Pompe i 16e arrondissement er bra. Les Halles og rue Rivoli skal visst også være bra for standard kles- og skoshopping, men for å være ærlig, handlet jeg langt mindre i Paris enn man skulle tro, gitt at dette er motehovedstaden.

One thought on “Paris off the top of my head

  1. Pingback: Paris off the top of my head (translated into English) « According to Julie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s