According to Julie

Bibliotekets fremtid?

4 Comments

bibliotek.gif

Pappa holdt foredrag om bibliotekets fremtid på fredag, og jeg var med ham for å holde ham våken og peke ut biblioteket på Blindern. Mens han forberedte seg i auditorim 1 på Georg Sverdrups hus, ble jeg spurt om jeg brukte Universitetets bibliotek (se bildene over) mye, jeg som var student og greier. Nei, svarte jeg, for det er alltid fullt.

I foredraget ble det vist bilder av BIs nye bibliotek, som BI er stolte av. Det har de sannsynligvis all grunn til. Det jeg la merke til, var alle de "fleksible plassene" og grupperommene. BI hadde satt seg som mål at deres bibliotek ikke skulle være bare en lagringsplass for bøker, men et sted der arbeid, læring og lesing faktisk finner sted. Universitetets bibliotek er også pent, men det er jo ikke plass til meg! Hva skal jeg med det da?

I eksamenslesningsinnspurten (nei, ikke skippertak, men en innspurt er uungåelig), har jeg nesten ikke vært på Blindern. Der er det fullt av både stressede skikkertakere og forstyrrende gangvandrere som alltid kjenner meg og alltid skal prate med meg når jeg sitter i gangen fordi det ikke er plass på Biblioteket. Jeg har funnet sære alternative leseplasser, men jeg oppgir ikke den informasjonen her, da får jeg ikke være i fred der heller.

Og om det er vanskelig å finne en lesesalplass, er det umulig å finne et sted hvor man kan ha kollokviegruppe. På lesesalen kan man ikke prate. Jeg kjenner at jeg blir hatet bare jeg går gjennom lesesalen med høye hæler. Det er et par kollokvierom i hver lesesal, rom med gjennomsiktige vegger som man har lov til å prate i, men det er for få av dem. Min exphilkollokvie begynte rett og slett å møtes i kantinen. Jeg vet om studenter som setter seg på caféer i sentrum, men der er det en "inngangsbillett" som må betales. Selv gangene utenfor auditoriene på Blindern er opptatt.

Så nei, jeg bruker ikke Biblioteket så mye. Det er synd, fordi det er tydelig at det er et nytt og dyrt bygg, og da er det kjipt å måtte si at det ikke fungerer. Jeg kunne lagt til at det bør være midtgang i svære auditorier og at det enorme inngangspartiet og den tomme kjelleren ser litt teit ut ved siden av den trange lesesalen, men da er jeg vel bare pessimistisk. 

4 thoughts on “Bibliotekets fremtid?

  1. God morgen – hvordan gikk eksamen etter utskeielsene med Dagbla’ i går? Jeg for min del er nå frisk og rask etter en kjapp middagslur på tre timer, og gleder meg til en ettermiddag med englevingelaging (i dag skal jeg sy på paljetter. Folkehøgskole sørger for mening i livet mitt.)
    Over og ut.

  2. Hm, på mystisk vis er min forrige kommentar sjekket.
    Hvordan gikk eksamen etter onsdagskveldens utskeielser? Krysser fingrene for at du klarte det strålende, noe annet ville vært overraskende.

  3. Etter å ha studert meldingen jeg nå fikk, har jeg innsett at den ikke var slettet, men at jeg bedriver en spamming av kommentar-systemet ditt. Det var ikke meningen.

  4. Hei!
    Jeg er veldig glad i biblioteket på Blindern. Jeg blir glad og litt stolt, (eller fornøyd, eller tilfreds eller ja. du vet …..) hver gang jeg går inn der. Spesielt inn i hovedinngangen og opp trappene eller motsatt. Det er stort luftig, rent og stilig. Dette sagt uten å legge skjul på at jeg dypt savner kolokvierom på Blindern i det store og det hele. Aaah… Mange hurrarop for julekonfekten forresten, hils din mamma 🙂 Jeg stod på exphil forresten 😀 Ha en fin dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s